maandag 21 juli 2014

Dagje New York, Rockefeller Center en Central Park.

Zijn we weer. Na een dag van ruim 14 uur op verkenning in New York.

De nacht hebben we op zich prima geslapen, alleen jammer dat ik ( Ilse )  al om 2 uur klaar wakker was. Toch nog maar wat geprobeerd te slapen en uiteindelijk waren we alle 3 echt uit wakker om 4.30 uur. Maar wat liggen internetten in bed want tja om 7.00 konden we pas ontbijten. Dus rond 6.00 uur lekker douchen en op naar het ontbijt. Dit is niet echt ons ding hier maar ja we zoeken t eetbare er maar uit.

Om 8.00 uur liepen we vol goede moed het hotel uit...... Regen. Even terug om onze vestjes te halen en toen echt op pad. We hadden vandaag een aantal dingen op de planning staan..... Te beginnen bij RockeFeller Center. Hier op ons gemak naar toe gewandeld want we hadden pas gereserveerd voor 10.00 uur. Onderweg was er natuurlijk meer dan genoeg te zien...... o.a. The Public Library, St Patrick's Cathedral, Trump Building..... verder natuurlijk ook erg veel winkels. Maar wat ons meteen op viel was dat het op zondag morgen om deze tijd heerlijk rustig was op de straat. Nauwelijks mensen en ook erg weinig auto's. Wel regelmatig sportende New Yorkers.


The Public Library, een erg kolossaal en imposant gebouw.St Patrick's Cathadral, stond zowel buiten als binnen compleet in de steigers. Even binnen gelopen maar hier was een mis bezig.


Trump Tower, Hier naar binnen geweest om onze eerste Frappuchino van Starbucks te halen en meteen binnen even rond kijken. Wat een pracht en praal is het daar. 

Toen was het toch echt tijd om naar The Top of The Rock te gaan..... The RockeFeller Center. We hadden thuis al kaarten geregeld..... Sun & Stars...... Dus nu eerst de zon...... Met een super snelle lift ga je in 43 seconde naar de 67 ste verdieping. Van hier uit kun je met roltrap en trap nog 2 verdiepingen hoger om zo op t hoge observatie dek te komen. Pffffff wat een uitzicht heb je hier zeg..... Geen woorden voor. Geweldig !!!
Na die mooie uitzicht was het tijd om via de verschillende winkels, die ondertussen open waren naar Central Park te gaan. Hier eerst op een bankje een HotDog gegeten.... Ja dat hoort er toch echt wel bij voor ons. 
Na even wat onderhandelt te hebben over de prijs hebben we toch besloten om niet te gaan lopen maar het park te gaan verkennen op de fiets. Ja ja we zijn wel Hollanders toch??? Hihi. We hadden ruim de tijd dus we zijn op ons gemakkie weg gefietst en overal rond gekeken. Er zaten een aantal flinke heuvels in de route maar dat mag de pret niet drukken we zijn met t vele fietsen thuis ondertussen wel wat gewend. Dit was echt super leuk om te doen. Ondertussen was de zon ook flink door gekomen dus een heerlijke zonnige en ware dag, rond de 27 graden. 
Wat een heerlijke plek is dit zeg. Op een zondag met dit weer The Place To Be !! Overal mensen die lekker hun ding aan het doen zijn, daar kan alles. Wat ons op viel waren de sporters. In alle soorten en maten maar echt heeeeeeel veel mensen zijn er actief bezig.  ( ja ja wij ook op onze fietsen ) Dit is echt genieten hier !!
Eenmaal de ronde uit gefietst te hebben konden de fietsen weer terug en wij op naar het volgende....... 

Times Square...... Tja wat moet je hiervan zeggen..... is niet te omschrijven dat MOET je gezien hebben. Vooral druk, druk en druk. Lichtbalken, beeldschermen en winkels in overvloed. En ja de winkels waren nog groter dan we al wisten..... n Toys R us winkel met een reuzenrad binnen en n MM's store van 3 verdiepingen. Echt je weet niet waar je kijken moet.Aangezien we al behoorlijk moe begonnen te worden en we echt nog een paar uurtjes verder moesten besloten we om ergens op ons gemak wat te gaan eten. Planet Hollywood kwamen we ineens tegen en dat werd het dan ook. Ook hier weer een gezellige sfeer en prima bediening.  ( ja ja alles voor de Tip ) Het eten stond gelukkig niet binnen 5 minuten op tafel zodat we heerlijk wat uit konden rusten. Van het eten geen foto maar van onze gekke uitspatting van het toetje wel. Een coupe voor 3...... Wat was ie heerlijk maar veeeeeeel te veel !!


Tja nu was het tijd om de tijd door te komen wat natuurlijk geen probleem is want er is genoeg te zien maar we waren erg moe..... Wat je hier zoal op straat ziet op Broadway......


Aangezien het nog net niet donker genoeg was nog even een wandeling naar het Chrysler Building....... Ook weer een erg mooi en bijzonder gebouw. Nu op naar Times Square By Night ( bijna ) ......... Er waren overdag al veel lampjes e.d. maar als t donker wordt is het ongelooflijk zo mooi !!


Ja en dan is het toch echt tijd voor het klapstuk van de dag. Op naar RockeFeller Center voor The Stars..... Kijken wat het uitzicht ons deze 2de keer van vandaag brengt........
Op naar het hotel want dit was op dit tijdstip ook nog een hele wandeling. Het was een geweldige dag maar wel behoorlijk vermoeiend. Onze voetjes doen er zeer van maar we hebben indrukken op gedaan die we nooit meer vergeten !!!! Een TOP-dag !

Ik wilde toch nog persé m'n blog schrijven want aangezien we morgen ook alweer vroeg weg gaan lukt het morgenvroeg ook niet. Nu zakken de ogen echt dicht en dus gaan we lekker slapen. Demi is bij aankomst in het hotel op bed gaan liggen en sliep binnen 5 minuten, hihi hoezo moe.

Op naar morgen, weer een mooie dag in het geweldige New York !!!


12 opmerkingen:

 1. super om dit te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave dag en wat een superstad is New York! Dat uitzicht vanaf Rockefeller center, echt geweldig! Wel heel vermoeiend, jullie moeten natuurlijk nog aande tijd wennen en dat in combi met de warmte, maar wel de moeite waard zeg, veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Drukke, maar leuke dag zo te lezen! En wat een ijscoupe zeg..!!
  Ik wist trouwens niet dat er ook Naked Cowgirls waren, ken alleen die Naked Cowboy in z'n enorme onderbroek.
  Fijne dag vandaag op de Brooklyn Bridge en de andere dingen.

  Erica

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook de Naked Cowboy hebben we gezien hoor met zn lange blonde haren en grote witte onderbroek..... hihi.

   Verwijderen
 4. Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan in deze geweldige stad. Knap dat je ook nog het blog hebt geschreven. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo dat ziet er allemaal goed uit daar in NY.
  Geniet ze

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke dag, en zo leuk op de fiets in Central Park.
  Veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er allemaal echt super leuk en gezellig uit! En het is echt heel mooi geschreven. Heel veel plezier nog!!
  groetjes Evi en Margareth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jullie reactie. Demi vindt t erg leuk dat jullie meelezen. ( wij natuurlijk ook hoor, hihi )

   Verwijderen
 8. Zo hey, wat veel gedaan, super mooie foto's! Knap om na zo'n lange dag nog een blog te schrijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ton, als je dit leest en vooral ziet...... echt iets voor jou, (sommige foto's)!!!
  Geweldig hè Ilse, geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Tante Jeanne idd mooie foto's voor papa, hihi. Misschien is hij zo over te halen om de reis toch ook eens te maken !!

   Verwijderen