zaterdag 26 juli 2014

Discovery Cove

Vanmorgen ging al vroeg de wekker, 6.30 uur want we wilden op tijd in Discovery Cove te zijn. Aangezien dit een dag is met alles erop en eraan qua eten, drinken, handdoeken, shampoo e.d., snorkels/duikbrillen en wat ik nog vergeten ben waren we zo de deur uit en stonden we om 7.45 uur in de incheck hal. Heerlijk op tijd om volop te genieten van deze geweldige dag op deze super locatie.  ( en ja dat het dat zou worden wisten we uit de ervaring van vorig jaar ).

Dit jaar hadden we ervoor gekozen dat alleen de dames met de dolfijnen gingen zwemmen ( Toine vond dit 1x wel genoeg ) en we kregen 11.00 uur toegewezen. Prima tijd vonden we want dan konden we vooraf op ons gemak even ontbijten en daarna de boel gaan verkennen. ( de vogels hebben het er ook erg goed )Na het ontbijt op naar de lockers, onze badkleding hadden we al aan dus dat was een makkie. Na ons goed ingesmeerd te hebben op zoek naar een wet-suit want dat ben je er verplicht te dragen in het water. ( een pak of een vest ) We zijn begonnen in de Lazy River ..... heerlijk ronddobberen in warm zoet water en genieten van de natuur om je heen en een hieper de pieper Demi ..... Ze genoot ervan dat we er weer waren. Halverwege The River moesten we eruit want het laatste stuk ging pas om 9.30 uur open en dat was het nog niet. We kwamen nu uit bij de Otters en de waren ze net aan het voeren dus hier meteen even gekeken. Daar in de buurt weer het water in gelopen en wat gezwommen. We kwamen langs een klein eilandje met 8 Marmot Aapjes erop die ook net gevoerd werden. Ja, ook hier even mee gekeken. Ondertussen was de Lazy River open dus ja hier meteen in. Het was nog lekker rustig in het park dus we hebben er echt de tijd voor genomen. 

Nu was het 10.35 uur dus op richting de dolfijnen. Toine ging zijn fototoestel halen in de lockers en Demi en ik gingen vast kijken waar we moesten zijn. Toine zag meteen een goed plekje om te gaan staan om foto's te maken dus is daar meteen gaan zitten en Demi en ik moesten al naar de verzamelplek. Deze keer moesten we in de Sand Dollar Cabana zijn want we zouden in de Sand Dollar Pool gaan zwemmen. Dit is het laatste bassin van de 3 bassins waar ze met de dolfijnen zwemmen. ( in elk bassin zijn er 4 groepen tegelijk aan het zwemmen ..... Alsof het voor niks is !! ) Na de papieren getekend te hebben en de uitleg gehad te hebben was t dan toch echt zover. Op naar de dolfijnen. Toine zat op de perfecte plaats voor onze groep dus helemaal goed ( was ook maar toeval ). We zaten in een groep met 3 mensen uit Peru en een gezin van 4 uit Engeland. We hebben 3 verschillende dolfijnen gehad...... Dexter, Rascall en Calypso. 3 verschillende dieren in kleur en grootte. We hebben ze erg veel kunnen aaien. Ook hebben ze diverse kunstjes gedaan zoals: zwaaien, rondjes draaien, geluid maken en springen. Super om te zien !! Ook mochten we een stukje mee zwemmen. Demi en ik hadden natuurlijk voor het diepe water gekozen dus om en om mochten we n stuk verder t bassin in zwemmen ( koud en zout water ) en als de dolfijn kwam werd er gezegd hoe je moest hangen en daar ga je dan !!
Ook mochten we natuurlijk kusjes uitdelen en er werd gevraagd voor een lange kusssssss.
Natuurlijk ook nog even samen poseren bij de Dolfijn......


Het was weer een onvergetelijke ervaring !! Nu was Toine zo warm geworden dat hij heeeeel graag even wilde afkoelen want het was erg warm. Dus de lazy river weer in. Nu was het tijd om een hapje te gaan eten. Ook dit was weer heerlijk en volop keuze. Na het eten was het grote moment voor Toine aangebroken. Het snorkelen tussen de roggen en vissen. ( vorig jaar heeft hij dit niet gedaan omdat hij het water te koud vond en omdat hij volgens eigen zeggen niet kan snorkelen, maar na wat praten en een keer oefenen in Vlijmen moest het nu toch echt gaan lukken ). Thuis hadden we ons wat kop zorgen kunnen besparen want wat bleek...... Ze hadden er duikbrillen op sterkte en ja dat was dus echt een Geweldig iets !! Om half 2 gingen we het koude water in ( zout ) Demi en ik waren er zo door, bij Toine duurde dat iets langer, hihi. Maar eenmaal aan het zwemmen was het genieten. Jeetje wat een vissen zagen we hier...... enorme scholen kleinere vissen en HUGE Stingray's. ( grootste die er rond zwommen waren ruim 2 meter doorsnede) Toine zei al erg snel.... Dit had ik echt niet willen missen en van de kou had hij ook geen last meer. TOP !! Ook hebben we een tijdje gekeken bij de haaien achter het glas en bij het wandelen onder water wat we vorig jaar zelf ook hebben gedaan. Leuk om eens van deze kant te zien hoe het werkt.  Na ruim een uur rond snorkelen liepen we er weer uit en zagen dat de lucht pik zwart was geworden. Hup, hup, even snel doorlopen naar de lockers en even overleggen en aankijken hoe en wat. Ondertussen begon het ook al flink te donderen en dus besloten we om te gaan douchen en richting de auto te gaan. Wel natuurlijk nog even snel onze gratis foto opgehaald die er bij binnenkomst gemaakt wordt want ja dat hoort erbij. We zijn mooi droog in de auto gekomen en toen kwam er een bui. Al met al viel deze reuze mee.

Aangezien we eigenlijk in het park nog zouden eten voordat we weg zouden gaan hadden we dit nu door het weer niet meer gedaan en dus besloten we om, nadat we de natte spullen in het huis hadden gebracht, nog maar een keer om de hoek te gaan eten bij Chili's !!! Ook deze keer weer een prima keuze gemaakt alleen was het wel erg veel..... Toine en ik 4 kleine hamburgers met frietjes en gefrituurde uien en Demi frietjes met Chicken Tenders ( kip nuggets ) alleen waren deze wel erg speciaal.... ze waren in een soort oliebollen beslag gebakken en smaakten dus wat zoet !!Nu echt op naar huis. De boel opruimen en klaar zetten voor morgen, blog maken en op tijd ons bedje in. Morgen wacht het eerste Disney Park: Animal Kingdom. We hebben er nu al zin in !! 


8 opmerkingen:

 1. Wat een super dag zeg! Heerlijk! Ook nog een blog schrijven na zo'n lange dag, maar het is zo leuk om later terug te lezen.
  Veel plezier morgen, gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat is dit gaaf!!!
  De foto's met de dolfijnen zijn echt te gek...
  Wat een mooie dag zo,wij zouden eigenlijk ook weer heel graag terug gaan,maar de prijs is er ook wel naar..
  Morgen weer veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat snorkelen tussen de roggen vind ik ook zo gaaf. Geweldig dat ze nu ook duikbrillen op sterkte hebben. Veel plezier in Animal Kingdom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super dag is dit toch, hij staat nog op onze lijst maar ik vind het mega veel geld en ben bang dat het wel erg veel mensen tegelijk in zo'n bassin zijn. Maar ik hoor alleen maar positieve geluiden van iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me ook geweldig discoverycove, maar nog nooit geweest. Onze dochters hebben bij dolphins research center gezwommen met dolfijnen bij Grassy Key, was ook erg leuk. Veel plezier in Animal Kingdom, altijd leuk Disney!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Discovery Cove is zo mooi! Dat zwemmen met de dolfijnen super, denk er nog vaak met een warm gevoel aan terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's! Ik wil volgend jaar ook echt naar Discovery cove! Ik hoor alleen maar positieve geluiden.. Maar jullie hebben er een super dag opzitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ontbijtje zag er lekker uit... Super toffe foto's weer met de dolfijnen! Al moet ik wel zeggen dat Toine gek is om niet nog een keer met de dolfijnen te willen zwemmen. Maar wel weer props voor hem dat 'ie het koude water aandurfde! ;D

  Gr, Erica

  BeantwoordenVerwijderen