donderdag 24 juli 2014

Reisdag New York - Orlando

Vanmorgen konden we rustig op starten want om 9.00 uur hadden we de taxi geregeld die ons kwam halen om naar het vliegveld te brengen. Dus rustig aan opgestaan, lekker gedouched en toen op naar het ontbijt. Dit was zoals de andere morgen prima te doen. De laatste dingen in de koffer gestopt en op naar de lobby. iets over half 9 waren we daar en er werd al meteen gezegd dat de TownCar klaar stond. The Black One outside..... Zo zo dat is mooi op tijd. We hadden een gewone Yellow Cab verwacht maar dat was deze keer dus echt even anders. Een grote zwarte Lincoln TownCar stond er te wachten op ons. Even kamer doorgeven en ja hoor alles klopt, rijden maar.  Deze rit was een stuk aangenamer als de rit van vliegveld naar hotel toe..... Gelukkig maar. We vlogen vanaf JFK Airport en toen we er bijna waren vroeg de chauffeur welke terminal.... uhhhhh geen idee. Na wat vragen waar we heen gingen en met welke maatschappij dacht hij dat we bij terminal 4 moesten zijn en dus zijn we daar netjes afgezet. ( we zagen toen wel waarom hij dat vroeg, jeetje wat was het daar groot zeg !!! )


We zagen buiten ook al balie's van Delta dus wij daar heen maar het bleek toch dat we daar niet in konden checken. Op naar balie 2 binnen. Nu snapten we helemaal waarom de chauffeur wilde weten waar we zijn moesten. Huge !!!! Het inchecken verliep wederom soepel en dus op naar de eerste controle. Daar stonden we in de rij en ineens moest Toine zijn handen op houden en ging er een dame van de douane met een "koffie padje" ( zoals wij t noemen ) overheen en gelukkig werd hij goed gekeurd. Meteen aan Demi maar even uitgelegd waar dit voor was want dit waren we nog nergens tegen gekomen. Wat ons wel opviel was dat er niks uit de tassen hoefden van elektronica en ook riemen e.d. mochten gewoon aanblijven. Ideaal natuurlijk maar wel een erg groot verschil met andere luchthavens. Wel werd de rugzak van Toine nog even extra gecontroleerd met een "koffiepadje" maar dat was prima zoals altijd. Ook ik val altijd in de prijzen.... Deze keer mocht iedereen door de "gewone" alarm poortjes en aangezien hij bij mij iets signaleerde mocht ik nog een keer extra door de BodyCheck. Deze was daarna in 1x goed dus niks aan de hand. Op naar de gate. Onderweg nog even een sandwich gegeten en toen aan de tippel begonnen want wat we al vermoedden...... Dat was een hele tippel !!!! Eenmaal bij B37 zijn we lekker gaan zitten met een boek want we moesten nog een uurtje wachten. Dit werd wat langer want toen het tijd was om te boarden kwam het vliegtuig er net pas aan met nog passagiers aan boord. Al met al ging het best snel en zijn we maar een kwartier later vertrokken als wat gepland was. ( 13.00 uur ipv 12.45 uur ) 
Na een prima vlucht zijn we rond 15.30 uur geland op Orlando International Airport. Daar was het even vreemd want wat we ook op JFK zagen komen de vluchten aan tussen de vertrekkende passagiers. Maar gewoon de borden volgen helpt prima en we stonden in No Time ( wel even met de shuttle trein )  bij de bagage banden waar de koffers ook vrij snel kwamen en dus op naar de auto verhuur.( Alamo ). Ook hier was het niet erg druk dus alles verliep vlot. Het fenomeen Credit Card waarvan we dachten dat het nog even lastig zou gaan worden werd niet eens naar gekeken en ja natuurlijk wilde men ons een grotere auto aansmeren maar dat hebben we netjes afgeslagen. ( ja ja want als we naar Miami gingen rijden is het wel lang hoor met 3-en in de nu gehuurde auto volgens de jongeman achter de balie..... Not !! ).
Meteen de door Stijn meegebrachte navigatie aangebracht en ingesteld en op naar "de Villa". Toine was even druk met hoe alles werkt in de auto en dan het rijden hier, is ook weer net ff anders maar alles ging prima en ook hier stonden we een half uur later voor de deur. Papieren erbij voor de codes en hop naar binnen dachten we...... Helaas....... De code voor het sleutel kastje werkte niet, we kregen hem echt met geen mogelijkheid open. De "overburen" kwamen net thuis dus die even om hulp gevraagd en de goede man zei.... Probeer die code eens gewoon op de deur wie weet werkt dat wel.... En ja hoor .... we konden naar binnen. Fijn zulke mensen !!! Eenmaal binnen even goed rond gekeken en alles zag er prima en schoon uit. Ondertussen vroegen we ons wel af hoe t nu zit met de deur aangezien we nu geen sleutel hadden en we dus niet af konden sluiten. Na wat puzzelen waren we nog niet verder en we wilde erg graag wat gaan eten en de boodschappen doen. Toine dacht ik bel het nummer op de papieren wel even..... telefoon doet het niet in het huis. Dus eigenaar een mailtje gestuurd want het internet werkte al meteen prima en binnen 10 minuten was er al een mailtje terug..... net te laat want ondertussen had ik ( Ilse ) een helder moment en was het probleem opgelost !!! We konden met een gerust hart het huis verlaten. 
Na het thuis front even gebeld te hebben zijn we weer de auto in gegaan. 

Onderweg zagen we al dat we erg dichtbij Chili's zaten en aangezien we daar vorig jaar super gegeten hadden was dit voor vanavond ook de keuze. Ja enne gelukkig was er niet veel veranderd aan het eten...... Jammie Jammie, we hebben zitten smullen !!! Zelfs Demi heeft ook van ons biefstuk, knoflookbrood en broccoli geproefd.... ( de wonderen zijn de wereld nog niet uit). 
Na het eten op naar de winkel. De Publix deze keer aangezien die op de route naar huis ligt en dus voor nu het makkelijkste. Even alles doorgelopen en met een volle kar de winkel uit. Alles werd netjes in tasjes in de winkel wagen gezet en er werd zelfs gevraagd of ze mee moesten lopen naar de auto. Nou dat lukt zelf wel. Op naar "huis". Alles snel opruimen en naar bed. We zijn er moe van. Morgen volgen de foto's van het huis en de auto. Wat we morgen gaan doen dat zien we nog wel, even een dagje lekker rustig aan en bijkomen. Nu onweert het hier behoorlijk dus hopen dat we kunnen slapen. Truste allemaal.


2 opmerkingen:

 1. En weer een nieuwe plek om te vertoeven voor jullie! Zo te lezen loopt alles op rolletjes daar! Ben benieuwd naar de fotoos van de villa!! nu tot snel. x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo de reis is weer goed verlopen.
  En lachen met het sleutelkastje.
  Is toch altijd spannend of het opengaat he.
  Nu maar weer lekker genieten

  BeantwoordenVerwijderen