dinsdag 29 juli 2014

Universal dag 1, The Studio's

Vanmorgen ging al erg vroeg de wekker..... 6.00 uur. Pfffff en dat in de vakantie. Maar ja je moet er wat voor over hebben. We zagen gisteren avond dat het Universal Park vandaag om 8.00 uur open was en aangezien het op het moment erg warm is hier wilden we er graag vroeg zijn. Na een ontbijtje zaten we mooi op tijd in de auto en de navigatie wist prima de weg...... tot het laatste stukje. Daar was ze even de weg kwijt want ze snapte niet dat we bezoekers waren en geen personeel, hihi. Gelukkig staan er heel veel borden en is het toch goed gekomen.

Mooi op tijd bij de kiosk om even $17,00 af te rekenen voor het parkeren. ( de vriendelijke mevrouw probeerde ons nog wel om te praten naar "prefer parking" want dat zou makkelijker zijn, nou mooi niet). We reden een parkeergarage binnen.... en wat voor eentje, jeetje wat een enorm ding !!! We hadden de auto staan op Spiderman verdieping 5. 2 roltrappen naar beneden, een aantal rolloopbanden verder stonden we voor de tassen controle. Heel druk was het er nog niet dus dat verliep soepel. Toen verder aan de wandel want we waren nog niet bij de ingang. Vele winkeltjes en eetgelegenheden verder stonden we voor de ingang van het gekozen park voor vandaag: Universal Studio's. Pasje scannen, vingerafdruk erbij en ook deze pasjes werkten weer prima. Ideaal dat thuis al regelen van tickets.

Meteen de plattegrond gepakt en deze bestudeerd waar we graag heen wilden. Ja dat was heel snel duidelijk.....( volgens Demi ) ..... Despicable Me Minion Mayhem...... Ja ja....... ???
In het boekje stond een leuke 3D "ride". Aangezien Toine totaal niet van de achtbanen is durfde hij dit dus wel aan. Leuk dacht hij een leuke film ofzo....... Wachttijd was nu al 30 minuten dus maar snel in de rij aangeschoven. Eenmaal binnen werd je eerst even bezig gehouden in wat andere kamers en daarna zat je met 4-en naast elkaar en daar begon de "ride" ........ Een erg leuk, hobbelig en spannend avontuur, vonden Demi en ik..... Toine vond het voor z'n buik wat minder. Hihi, Demi en ik kwamen niet meer bij. Maar attractie 1 was super leuk. Op naar de volgende.Deze zat om de hoek..... Hollywood Rip Ride Rockit, een enorme achtbaan met muziek die je zelf uit kunt kiezen. Buiten staan stoeltjes met de tekst erbij.... eerst even passen of je in de stoeltjes past dan pas in de rij gaan staan, hihihihihi. Demi en ik hebben Toine in de schaduw gezet en zijn zelf naar de rij gelopen..... dat dachten we...... toen we er aan kwamen was de wachttijd 5 minuten en we konden echt meteen doorlopen. Dat was pas ideaal. Je stapt in via een loopband en alles gaat erg vlot. Hij begint dan ook meteen met recht omhoog, zelfs zo recht omhoog dat je op je rug ligt...... Boven wordt je afgeschoten pffffffffffffff wat een geweld. Er werd aangeraden om je hoofd tegen het hoofdkussen te houden.... nou mooie tip maar echt niet haalbaar.... hihi. Ook deze vonden de dames weer Geweldig en voordat Toine er erg in had stonden we alweer voor z'n neus. Ideaal zeg dit. Op naar de rest van het park. 

We kwamen langs Twister, na enig twijfelen zijn we toch naar binnen gegaan. Hier wordt een Orkaan na gespeeld en waan je je daarin. ( zoals aan de gelijknamige film ) Demi is niet zo van dit soort dingen, donker en t onbekende maar zonder al te veel moeite ging ze toch mee. Eenmaal binnen kreeg je eerst te zien hoe ze de film gemaakt hebben en toen kwam de echte attractie. Je stond hierbij gewoon en voor je speelde het zich af. Je kreeg wat water van achter en er stond erg veel wind. Verder wat onderdelen die er rondvlogen en erg hete vlammen. Al met al wel een leuke attractie. ( Demi dacht er echt anders over ) ( 15 minuten wachttijd )


We kwamen op een stuk waar weer veel eetgelegenheden en winkeltjes zaten. Hier wat rond gekeken naar de mooie gebouwen e.d. Ook Jaws kwamen we nog tegen.

Op naar MIB, Men in Black, Alien Attack. Een erg leuke "ride" waar je op Aliens kon schieten en hier punten mee kon verzamelen. Jullie snappen vast wel wie er van ons 3-tjes gewonnen had.... Ja inderdaad, Demi !! ( 15 minuten wachttijd ) 


Hierna kwamen we The Simpsons Ride tegen. Ja zegt Toine die ga ik ook mee, zal wel zoiets zijn als "Its a Small World" in Disney.... Nou NOT !! Hihi. Je zat met 8 personen, 2x4 in een soort auto en maakte een "ride" het leek soms net alsof je in een achtbaan zat, hobbelig en bobbelig. Super leuk maar voor onze waaghals echt meer dan genoeg. hihi. ( ook hier maar weer 10 minuten wachttijd ) 

Ja en daar was ie dan, E.T. Adventure, een Bike Ride om zijn planeet te redden. Nou fietsen kunnen we wel dus hup in de rij. Ook hier weer 10 minuten wachten. Wat een luxe zo zeg !! Nu met 6 personen op de fiets, 2x3, en daar gingen we. Dit was te vergelijken met De Droomvlucht uit de Efteling dus ook Toine vond het prima deze keer. Leuke attractie mooi gemaakt. 
Wel hingen er na diverse attractie's naar ons idee aparte borden met de volgende tekst:


Nu hadden we toch echt wel alles gezien en omdat we er zo vroeg waren en de wachttijden zo kort waren gingen we om 13.00 uur richting de auto. Eenmaal thuis zijn we lekker het zwembad in gesprongen. Ondertussen nog even geskyped met Pa en Ma Kievits want we wilden graag even weten of ze last hadden van het noodweer in Nederland. Gelukkig hebben ze net geluk gehad. 


Vanavond zijn we nog naar Chili's gereden bij Champions Gate en daar weer heerlijk gegeten. 
Verder doen we niks meer ....... alleen Relaxen !!!

Tot morgen weer ...... Liefs van ons 3-tjes 6 opmerkingen:

 1. ooohhh dat is boffen zeg die korte wachttijden....ik hoop dat wij dat over een week ook hebben. Ik lees niets over het Potter gedeelte, was het daar wel druk?
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is top zeg van die korte wachttijden heerlijk dagje weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke dag, universal zijn wij nog nooit geweest, maar ziet er leuk uit! Harry potter dat zou ik graag eens zien,lijkt me geweldig! Nog even lekker uit eten als afsluiter, heerlijk toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hadden echt geluk vandaag met de korte wachttijden. Dat child swap is een mooi systeem voor ouders met kleine kinderen, dan kan er één bij het kind blijven terwijl de ander de rit doet en daarna kan de ander zonder te wachten ruilen. Lekker Chili's als afsluiter. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thnx Anita, weer wat geleerd. We vonden het al een opmerkelijk bord, hihi.

   Verwijderen
 5. Lekker vroeg om 6 uur de wekker,maar dan heb je wel een super lange dag!!!!
  En lekker dat je nergens zo lang hoeft te wachten,daarom wil ik ik nooit graag naar de parken al die lange rijen bah.....
  Maar jullie hebben weer een top dag gehad

  BeantwoordenVerwijderen