donderdag 31 juli 2014

Dagje Aquatica.....

Vanmorgen ging om 7.00 uur de wekker want om 8.15 uur wilde we graag in de auto zitten. Even rustig opstarten en dan op naar Aquatica. Netjes voor 9.00 uur reden we de parkeerplaats op en we stonden op rij 14 geparkeerd, mooi dichtbij de ingang. Het was nog niet heel druk en dus ging de tassen controle en de ticket controle allemaal erg soepel. ( we kunnen met onze Discovery Cove kaarten hier ook naar binnen, nu is er alleen wel een vingerafdruk vastgelegd !! )Na binnenkomst meteen een sleutel voor de locker geregeld en ons hier omgekleed, aangezien we onze zwemkleding al aan hadden was dit zo gepiept. Toen op naar de stoelen/bedjes want die wilde we wel graag onder een parasol hebben. Ook dit was gelukt. We hadden ons voorgenomen om eerst een rondje park te lopen en wat foto's te maken want als er eventueel slecht weer zou komen ben je hier ineens weg ( water en onweer is geen goede combi ) en dan zouden we geen foto's meer hebben en dat vonden we jammer. We kwamen eerst langs: Banana Beach Cook-Out, hier hebben we meteen de polsbandjes geregeld om heel de dag onbeperkt te kunnen eten en drinken. Ideaal en nu was er nog niks te doen. Later op de dag stonden er enorme rijen.


Een stukje verder kwamen we een enorme water speeltuin tegen. Wat een super ding is dit zeg. Later op de dag zijn we hier ook een tijdje in rondgelopen. Echt overal komt water vandaan !!Hier tegen over zat een erg leuke stroom versnelling, Roa's Rapids. Hier hebben we vandaag ook diverse keren gebruik van gemaakt. Aangezien we onze waterschoenen aan hadden konden we hier echt op onze voeten surfen. 
Op de foto ziet hij er nog erg rustig uit want even later lagen er overal zwemvesten want dat is toch wel iets wat daar een ding is. Nou wij dragen die niet hoor, we kunnen zwemmen.

Verder zijn er in het park diverse leuke glijbanen e.d. 
Sinds dit jaar was er ook een nieuwe attractie en deze hadden we thuis al op een filmpje gezien. Nou hier gingen we dus echt niet in. Je gaat boven in de glijbaan staan en ineens zakt de bodem onder je voeten vandaan en daar ga je door een smalle dichte buis met wat bochten naar beneden. Mooi om te kijken maar niet om te doen. ( voor ons dan )


Ja natuurlijk zijn we ook even over het strand gedeelte gelopen. Het zand was al vroeg warm. Hier waren nog heeeeeel veel stoelen leeg zo in de vroegte. Ook hier zijn we later op de dag terug geweest want die golven vinden we wel erg leuk !!Op onze ochtend wandeling door het park kwamen we ook langs het Dolfijnen bad. Hier zagen we ineens dat over 5 minuutjes een trainings moment zou zijn dus daar zijn we even voor blijven staan. Met wat mooie foto's als gevolg. ( dit is een kleine zwart/witte dolfijnen soort )
Het laatste stukje net voordat we weer terug waren bij onze ligbedden kwamen we nog langs de Lazy River zoals wij hem noemen. Heerlijk dobberen op een band ( dat is zelfs verplicht ) en genieten van de omgeving want ook die is er erg mooi. Hier zijn we ook lekker in geweest.


Dus ja al met al een dag met volop vertier en pret. Wat ons wederom opgevallen is vandaag en dus meld ik het nu toch maar eens. Wat zijn de parken hier schoon zeg. Je ziet echt nergens iets op de grond liggen en alles ziet er netjes uit. Natuurlijk loopt er ook volop personeel rond om dit zo te houden maar je ziet de mensen ook zelf naar de vuilnisbakken lopen. Toch echt wel een plus punt.

Verder hadden we vandaag nog wel even een klein paniek momentje...... Bij aankomst bij onze ligbedden wilde Toine even zijn zonnebril afzetten om zich wat af te drogen en ineens kapt er een glas uit...... !!! Ohjeeeeee en nu. Al snel zag hij dat het schroefje er nog wel in zat. Ik heb meteen een handdoek over mijn benen gelegd en de bril erop want ohjee als dat schroefje weg is dan kunnen we niks meer. Toen aan het proberen of we het konden maken want ja Toine is zonder zijn bril nergens. Ondertussen is Demi snel naar de locker gelopen om zijn gewone bril te halen dat is dan alvast weer wat. ( we hadden wel n reserve gewone bril meegenomen maar geen zonnebril en ja die kun je hier toch echt niet missen en zeker ook niet met het auto rijden ) Ondertussen waren Demi en ik bezig om het met onze nagels vast te draaien maar er stond best veel spanning op het montuur dus dat viel niet mee. Maar zoiets geef ik dan niet op dat moet en zal vast gaan zitten. Op een gegeven moment hadden we het dan ook voor elkaar alleen verder kregen we het echt niet omdat we niet echt kracht konden zetten en dat moest wel voor het laatste stukje. Toine is met bril heel voorzichtig op zoek gegaan naar een schroeven draaier. Het was een heel gedoe en hij werd van het kastje naar de muur gestuurd maar ineens wist iemand te vertellen dat ze bij The Shop Eye Glass Repair setjes te koop hadden. Dus bril bij ons gelaten en dit snel gaan halen. Helemaal blij kwam ie terug, ja hoor een ieniemienie schroevendraaier en zelfs extra schroefjes erbij. ( al denkt hij wel dat die niet zullen passen.... Amerikaanse draad ofzo??? ) Zo ook dit probleem was weer opgelost. 

Om 15.30 uur zijn we richting de douches gegaan en daarna naar de auto. Aangezien het een half uurtje rijden was besloten we om meteen een hapje te gaan eten want we hadden geen zin meer om nog van huis te moeten. Dus tegen 16.00 uur reden we ja ja ..... weer bij Chili's de parkeerplaats op. ( nou gelukkig zat ik mee op te letten want Toine was er van overtuigd dat hij nog rechtdoor moest en dus nog net op tijd rechtsaf gegaan ) Deze keer hadden we beide iets anders lekkers gevonden op de menu kaart. Doe eens gek..... en het was nog lekker ook, zeker voor herhaling vatbaar. Toine heerlijke Taco's en ik Baby Ribs...... Smullen.Nog even tanken bij 7-eleven want das de straat maar oversteken en aangezien we morgen naar Busch Gardens gaan is een volle tank wel welkom. ( dit ligt net wat verder weg als de parken die we al gehad hebben ) 

Ook nog snel bij Publix naar binnen en dan op naar huis.

De rest van de avond draaien we wat wasjes want ja ook dat gaat gewoon door en doen we het rustig aan. Morgen weer vroeg dag.


6 opmerkingen:

 1. Super kleurrijk park, hee! Vooral met de zon er op. Die dolfijnen zijn ook net inieminie orkas op het eerste gezicht. Klinkt als weer een geslaagde dag!

  Erica (nog wakker :p )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super dagje Aquatica, wij vonden dat ook super.
  Gelukkig is het bril probleem opgelost, zit je ook niet op te wachten.
  Veel plezier in BG morgen, hoop niet dat het te warm is, veel drinken, gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja zo leuk aquatica je voelt jezelf weer ff kind in dat park...
  En nog geluk gehad met het weer.
  De foto's zien er weer mooi uit,wat een heerlijke dag weer.
  Morgen naar busch gardens veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super dagje lees ik. veel plezier morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aquatica stond ook op ons lijst, maar is er helaas niet van gekomen, ziet er erg leuk uit. Misschien volgende keer :)
  En ja, de was gaat ook door, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk park zo te Zien, zijn we nog nooit in geweest! Jeetje wat een schrik toen dat glas er uit viel van die bril, en wat een mazzel , dat jullie dan dat schroefje nog vinden. En dan hebben ze ook nog een repairset voor een bril, toppie en zo komt het allemaal weer goed? Veel plezier morgen in Busch Gardens, mooi park!

  BeantwoordenVerwijderen