vrijdag 1 augustus 2014

Busch Gardens.

Vanmorgen al vroeg de wekker want er staat een dag Busch Gardens op de planning. Dit is een park waar we vorig jaar ook geweest zijn en dit toen erg mooi vonden. Helaas zijn we er toen helemaal weg geregend en dus wilden we erg graag terug om alles te kunnen zien. Ook zitten er veel achtbanen in het park en Demi en ik vinden dat beide super leuk !!

Dit park ligt in Tampa en is dus voor ons iets meer dan een uurtje rijden vandaar dat we op tijd weg wilden want om 9.30 uur ging het park open. We reden netjes om 9.15 uur de parkeerplaats op en ook hier was het nog niet druk. Op naar het treintje wat je netjes bij de ingang afzet. Door de tassen check en naar de ticketcontrole. Pasjes eronder en vinger op de scanner, ook hier zijn we weer goed gekeurd en kunnen doorlopen. ( ook hier kunnen we met onze Discovery Cove pasjes naar binnen )

We hadden gezegd dat we eerst naar een achtbaan zouden gaan die we vorig jaar niet gedaan hadden, dit werd: Gwazi.... een houten achtbaan. Bij de entree werd 15 minuten wachttijd gezegd dus dat was prima te doen. Eenmaal in de rij zagen we al snel dat het wel iets langer ging duren want het instap ritueel was erg langdradig. Maar ach dat mocht de pret niet drukken. Wel weet ik nu weer waarom ik niet zo'n fan ben van houten achtbanen..... Pfffff wat een gehobbel en geklots. Dat doe ik dus echt niet meer. hihi.


Toen kwamen we de krokodillen tegen. Jeetje wat waren die indrukwekkend. Ze lagen mooi in het zicht en waren voor deze beesten nog best actief. 
Op naar de apen, de Chimpansees. Ook onze eigen aap moest natuurlijk even op de foto.....

Een stukje verderop zaten de Gorilla's.


Nu werd het volgens Demi weer tijd voor een achtbaan. Dit werd de Cheetah Hunt. ( bij binnenkomst werd aangegeven dat deze vandaag buiten gebruik was maar dit was gelukkig niet zo ) Deze hebben we vorig jaar ook gedaan en die was zo super dus ja nog een keer. De wachttijd was 35 minuten stond aangegeven maar toen we binnen waren zagen we al snel dat dit korter zou duren en ja binnen 20 minuten stonden we ook weer buiten. Toen was het alleen even zoeken naar Toine want die was wat rond kijken en had ons nog niet zo snel terug verwacht. Ondertussen dat wij in de wachtrij stonden is Toine gaan kijken bij het Cheetah verblijf waar ze een demonstratie gingen geven dus dat was ook erg leuk !! 


Aangezien we vroeg ons ontbijt op hadden hadden we zin in wat lekkers en die keuze was hier totaal niet moeilijk. Vorig jaar hadden we een heerlijke tractatie gevonden en ja die wilden we nog wel een keer. Deze keer met een lekkere Frappuccino Vanilla Bean van Starbucks. Ik had een heerlijke Cinamon roll. 


Op naar het Kangaroo verblijf. Hier mocht je ze ook voeren. In totaal waren het er 54 werd er verteld van groot tot klein. Erg grappige beesten. Zeker als je ze ziet lopen. Nu goed kunnen zien hoe belangrijk hun staart hierbij is !!

In het zelfde verblijf liepen ook 2 emoes rond. Wat een rare beesten zijn dat zeg !! hihi.


Onderweg naar de volgende grote attractie kwamen we mijn favoriete vogelsoort tegen, de Flamingo's. Wat een prachtig gezicht. Zo'n grote groep in zo'n keurig verzorgd verblijf. De kleuren waren super !!Ja ja nu weer achtbanen tijd. DE achtbaan voor Demi waar ze het al weken over heeft was: De Sheikra.
Ook ik vind deze zeker gaan straf om mee in te gaan alleen was ik wat bang voor de wachttijd want vind het voor Toine niet leuk als die telkens alleen moet wachten zo lang. Maar ook hier gaven ze 10 minuten aan. Dus ja weer een meevaller !!

Super achtbaan, totdat.................... Ja Ja we hebben het meegemaakt. Zaten bij terugkomst na de rit 20 minuten vast in de baan in de brandende zon omdat er een storing was en de karretjes voor ons dus niet weg konden. Tja daar zit je dan...... Ik had Toine zien staan tijdens onze rit en we hingen stil op een plek waarvan ik hoopte dat hij daar langs zou komen. Het duurde wel even maar toen kwam hij toch kijken waarom er geen karretjes meer langs kwamen en toen zag hij ons zitten. Met veel roepen konden we hem duidelijk maken dat er een storing was en dat we er al even hingen. Ondertussen werd het toch wel erg warm..... ruim 33 graden en dan vast zitten in de brandende zon in een achtbaan is echt niet leuk kunnen we nu met zekerheid zeggen !!!! Opeens zien we beweging in de rijen want iedereen moest naar achteren ( ondertussen liepen er al zeker 5 extra beveiligingsmensen rond rondom het instap platform ) nu konden de mensen die klaar zaten om te gaan weer uitstappen en terug de rijen in. Die karretjes zijn toen leeg weg gegaan zodat de onze binnen konden komen en wij er eindelijk uit konden. Iedereen kwam er echt drijfnat van het zweet uit..... Voelde heel vies maar gelukkig hadden we de rit gehad en was dat goed gegaan. ( toen natuurlijk nog even een foto gemaakt van "ons" momentje ) Ja ja thuisfront we weten dat jullie dit niet willen lezen maar het hoort er ook bij..... Sorry, hihi.


Na dit avontuur wilden we erg graag even wat afkoelen want we kookten zowat. Dit kwam goed uit want ineens zagen we dat de show ging beginnen in het Stanleyville Theater, Thema: Madagascar !! Was erg leuk om te zien. Een mooie swingende show.Op onze weg verder door het park kwamen we langs het Tijger en het Oerang Oetang verbijf. Ook hier waren de beesten thuis.
Nu hadden we voor even genoeg gelopen en kwamen we langs Trein Station Congo. Hier opgestapt om op safari te gaan door het park. Hier waren erg veel beesten thuis. Dit heeft een paar erg mooie plaatjes opgeleverd !!


Verder op onze weg kwamen we langs Falcon's Fury. DE nieuwe attractie van dit seizoen. Totaal niks voor ons maar we hadden deze wel graag in werking gezien maar helaas heeft deze vertraging opgelopen met bouwen en dus was deze nog niet open. Onderweg naar de laatste achtbaan kwamen we nog langs de Olifanten en ook deze stonden weer erg mooi in het zicht. Ook liepen we aan de andere kant van het safari gedeelte langs en daar stond nog 1 Giraffe prachtig in beeld !!
De laatste achtbaan werd The Montu. Ook eentje die we vorig jaar niet gedaan hebben. Je hangt hier met de karretjes onderaan de baan en je voeten zweven dus gewoon los. Hierbij ga je echt diverse keren over de kop. Ook deze was weer super en tja met een wachttijd van 15 minuten wil je er echt in. Als je dan binnen komt en je kunt meteen in het volgende karretje instappen is dat helemaal geweldig !! Toine die stond ons maar vreemd aan te kijken toen we er al zo snel weer waren, hihihhi. 

Om 16.00 uur waren we heel het park rond en stonden we weer bij de ingang/uitgang. Wat zijn we blij dat we terug gegaan zijn zeg !!! Een super park zowel qua dieren, als natuur als de achtbanen. Voor ons een super combinatie. Ook hier alles weer zo netjes en schoon !!

Ook dit was weer een geweldige dag. Vanavond doen we heerlijk niks en aangezien we alle 3 behoorlijk moe zijn proberen we morgen lekker uit te slapen en beginnen we de dag rustig. We willen ergens in de middag naar Magic Kingdom gaan ( eindelijk ) en daar blijven tot sluitingstijd om de lichtjes parade en het vuurwerk mee te maken !!

Voor nu strakkies lekker slapen en morgen fris weer op. 


7 opmerkingen:

 1. Oh wat erg dat jullie vast zaten, worst nightmare!
  Het is een mooi park, maar wij vonden het echt te warm.
  Veel plezier morgen, gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! Wij waren er ook vandaag, was ook onze tweede keer. We waren blij dat de Cheeta hunt open was, en geen problemen gehad bij de Sheikra. Maar we weten wat het is, hetzelfde hadden wij 4 jaar geleden, ook zo lang vast gezeten. Dat is zeker minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch een leuke dag! Wat een belevenis weer ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dag, en wat eng om vast te zitten, en dat in die warmte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo nog best spannend om vast te zitten,en dat in dezee warmte..
  Maar weer een geweldige dag en wat een mooie foto's.
  En die cinamon roll die ziet er echt heeeeeerlijk uit mmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje wat een avontuur, nou dat hebben jullie ook weer meegemaakt! Maar wat een prachtig park is Bg toch! Mooie foto's en een heerlijke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed, busch gardens, maar dat vastzitten lijkt me idd, en zeker in de brandende zon, geen pretje. Gelukkig allemaal goed gekomen. Gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen