vrijdag 8 augustus 2014

Dag 2 Universal, Island of Adventure.

Vanmorgen al erg vroeg de wekker..... 6.00 uur. Pffffff 4 dagen parken achter elkaar begint er wel in te hakken. ( was ook niet zo gepland maar door mijn ziek zijn kon het niet meer anders helaas ) Om 7.00 uur zaten we toch weer keurig op tijd in de auto. Op naar Universal !!

Om 7.30 uur reden we de inmens grote parkeer garage weer in en we konden bijna op de eerste rij parkeren. Was nog niet veel te doen. Demi blij.... we stonden op Spiderman 551.Op naar de bagage check en de ingang, wat hier best een eindje lopen is. Maar het was rustig, dus goed te doen nu. Eenmaal binnen in Island of Adventure hadden we afgesproken eerst naar de achtbaan van de Hulk te gaan. Het park was net als gisteren nog niet officieel open dus net voor de brug werden we nog 5 minuutjes tegen gehouden. Toen we door mochten meteen naar de achtbaan en ja hoor we zaten weer in het 2de karretje dat ging. Toine had het door en had ons weer mooi op de foto staan. Ik had zelfs nog tijd om naar hem te zwaaien, hihi. ( daar verklaarde hij me later wel voor gek voor ) Ook deze achtbaan was weer erg leuk !!Het was de bedoeling om door te lopen naar het Harry Potter gedeelte want hier hadden we veel over gehoord maar we kwamen langs The Amazing Adventures of Spiderman en aangezien dit ook iets is wat we graag wilden zien en er nu maar 5 minuten wachttijd was dit toch maar eerst gedaan. Was een erg leuke 3D ride waarbij je in een soort auto zit en een echt Spiderman avontuur beleeft. Super leuk !!! 

Onderweg naar Harry Potter kwamen we veel moois tegen. Je weet niet waar je kijken moet in het Super Helden gedeelte van het park. Het was nu nog erg rustig hier dus lekker om te lopen.

Eenmaal bij The Wizarding World of Harry Potter aangekomen was het er enorm druk. We zagen dat de wachtrij bij Het Kasteel een uur was maar dit zou wel super moeten zijn dus in de rij. Dit ging erg vlot..... op het locker systeem na, wat wij erg chaotisch vonden. Na 45 minuten waren we aan de beurt. Al heel snel greep Demi mijn hand/arm vast want die vond het helemaal niks al die rare wezens constant voor je en ook over Toine was ik niet zeker maar aangezien die aan de andere kant van Demi zat kon ik die dus niet zien door onze beugels die we voor ons hadden. Het was een 4D ride die je mee nam op een avontuur in de wereld van Harry Potter. Ik heb als enige de boeken gelezen en snapte dus redelijk goed waar het over ging maar Demi roept al lang dat ze t niks vindt en Toine kent het alleen uit de verhalen. Eenmaal uitgestapt zag Toine erg witjes en was dus ook behoorlijk misselijk want dat bijna achtbaan effect is echt niks voor hem. Ook Demi was niet blij maar dat was omdat ze het gewoon eng vond. Tja je neemt ze mee die 2..... hihihihihi. 
Na even wat rustig aan gedaan te hebben konden we weer verder. Het dorpje zelf ziet er prachtig uit dus daar lekker wat rondgelopen en gekeken. Super gemaakt. Dit gedeelte van het park was zo in de vroege ochtend wel echt het drukste gedeelte. Nu was het volgens Demi echt tijd om te gaan "ont-stressen" in de Dragon Callenge" de achtbaan van Harry Potter. Zo gezegd zo gedaan. Wachttijd was hier maar 5 minuten. ( dit werd ietsje langer omdat iemand voor ons vond dat het toch wel erg eng was en de boel niet netjes achter gelaten had..... gelukkig zaten wij in rij 8 en was dit op rij 3.... ) Dit is een achtbaan met 2 kleuren banen en karretjes en die doen een soort wedstrijd. Leuk en ja weer een nieuwe achtbaan voor ons.... gaat lekker deze vakantie !!Genoeg gezien hier en op naar het volgende. Dit werd Toon Lagoon. Een erg mooi gedeelte van het park heel kleurrijk en sfeervol. Veel oude cartoons zie je hier terug. o.a. Popeye, Betty Boop, Hagar en Heathcliff.


Nog een stuk terug waren we weer in het Super helden gedeelte en Demi was op zoek naar Spiderman....... Ook hier was het nu erg druk geworden dus moeilijk kijken overal. Nog een winkeltje in gelopen en daar wat "Helden" op de foto gezet.
Opeens hoorden we buiten dat er wat stond te gebeuren dus even snel kijken en ja hoor daar kwamen ze "de Helden" aangereden op hun Can-Am. Was erg kort maar we waren net op tijd. Opeens roept Demi..... Kom snel, Spiderman..... En ja hoor ze had het weer gevonden.... Je kon op de foto met Spiderman. Ja, dit wilde ze echt heel graag en aangezien we verder toch klaar waren in het park en het nog vroeg was zijn we in de rij gaan staan. Je ging daar voor een groen scherm staan samen met Spiderman. Toine heeft daar foto's van gemaakt, maar op Universal maken ze foto's en die photo shoppen ze dan naar iets heel speciaals. Ja, dat is toch echt wel even anders als je eigen foto met groene achtergrond. ( wel bleek dat Demi de verkeerde kleur kleren aan had, ook groen, dus moest er nog even wat meer gedaan worden maar dit kwam goed ) Deze foto toch maar een keertje gekocht ..... Onze dame helemaal blij !!! ( de eerste foto is dus een foto van een foto )Na nog een heerlijke frappuccino gehaald te hebben bij Starbucks en even de kerstwinkel ingelopen te zijn wilden we heel graag verkoeling van het zwembad en dus zijn we lekker naar huis gegaan. We vonden dit een mooier park als de Universal Studio's waar we eerder deze vakantie zijn geweest. Maar voor beide parken geldt, gezien is gezien..... maar dat is onze mening natuurlijk.Thuis gekomen hebben we lekker wat uurtjes in en rond het zwembad doorgebracht. Wat een luxe is dat toch, heerlijk!! Na allemaal weer lekker fris te zijn hebben we wederom heerlijk gegeten bij ..... Ja ja komt ie weer..... Chili's. Nu blijkt wel dat het tijd wordt om naar huis te gaan, we werden weer herkend. hihi.

Thuis wordt er gechilled. Wat lezen, blog maken, internetten ( als die het doet want dit is op het moment erg de vraag ) en straks pakken we nog lekker een ijsje met Magic Shell en Cool Whip..... Jammie, Jammie.

Op naar morgen. Dit is onze laatste dag hier want zaterdag om 10.00 uur moeten we het huis weer gaan verlaten en dan gaan we de vakantie afsluiten in Miami.


3 opmerkingen:

 1. Wat een super gave foto van demi met spiderman..
  En weer veel gedaan vandaag.
  En vroegen ze bij chili's niet waar jullie gisteren toch waren!!!!!
  Maar ik snap jullie wel hoor als iets goed bevalt ga je graag terug:)
  Geniet ze morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat wij IOA ook erg leuk vinden en dan vooraL Alec HAHAHAHA, die raakt niet uitverteld. Leuk dat Demi met Spiderman op de foto wilde . Geniet van vandaag, succes met inpakken en op naar Miami, schitterende stad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo dat Harry Potter deel lijkt mij echt super, maar die attractie van 4 d wat houdt dat nou precies in, simulator is het niet toch? Ik wil er wel graag in, maar niet als ik misselijk word.en in universal zelf is het niet dus , dan koeten we naar islands of adventure? Verder heerlijke dag! Geniet nog even!

  BeantwoordenVerwijderen