donderdag 7 augustus 2014

Seaworld !!!!

Vanmorgen ging alweer vroeg de wekker want ja Seaworld staat op het programma !!! Joepie !!

Om precies 8.00 uur zaten we weer in de auto en ruim 5 minuten voor de tijd dat de navigatie aangaf reden we het terrein op..... Aangezien de parkeerplaats pas om 8.30 uur open ging ( zagen we toen ) moesten we even wachten maar we waren niet alleen, hihi. Ook hier weer netjes de $ 17.00 betaald en doorrijden weer. We stonden op de eerste beschikbare rij geparkeerd. Ideaal, we waren in no time bij de ingang. Ook hier nog een rij want het was nog niet open. Opeens klonk het Amerikaanse volkslied en daarna gingen de deuren open.We sloten nog even in de rij aan want het gehele park was nog niet open. ( het was pas 8.55 uur ) We hadden gister avond al een beetje de route uitgestippeld zodat we de show's van de Orka's en de Dolfijnen konden zien, die tijden zijn namelijk erg slecht op elkaar afgestemd. Eerste route was naar The Manta....... Een geweldige achtbaan waar je in ligt. Vorig jaar gedaan en willen Demi en ik ook dit jaar zeker niet missen. Toen we verder konden stonden we bij de eerste 50 in de rij dus helemaal top. Wordt er ineens omgeroepen dat er Delay is..... oh getsie..... Dit viel gelukkig mee, was maar 5 minuten dus we waren blij dat we zijn blijven staan. We zaten in het 2e "karretje" nou ja lagen eigenlijk, hihi. Toine stond foto's te maken en ja hoor.... gelukt we staan er beide op !!! Op de 2e foto staan Demi en ik erop, links boven in de hoek !

Nu op naar Antartica. Dit was vorig jaar een nieuwe attractie maar toen was het er zo enorm druk dat we die toen niet gedaan hebben dus voor nu een Must. Daar aangekomen bleken de "karretjes" niet te werken maar we konden wel gewoon naar de pinguins. Aangezien we daarvoor kwamen en we al vernomen hadden dat de rit niet heel bijzonder was, was dit prima. Ook hier maar 10 minuten wachten dus heerlijk. Eenmaal binnen was het HEEEEL koud maar wel super leuk om te zien. Wat een mooi verblijf hebben ze hier zeg !!

Aangezien we om 11.00 uur bij de show van de Orka's wilden zijn was het even kijken wat er nog paste qua tijd. We waren vlakbij achtbaan Kraken en deze wachttijd was 15 minuutjes dus dat ging mooi. Kan maar gedaan zijn, hihi. 7x over de kop en verder een leuke rit. Ja ja ook deze was weer Top !!


Nu gingen we alvast een beetje richting het grote Shamu Stadium, onderweg kwamen we nog langs een verblijf waar veel mooie vogels zaten maar in het water zwommen zeehonden en zeeleeuwen...... Leuk !!

Ja nu was het echt tijd om door te lopen naar Het Stadium waar de orka show plaats zou vinden. We waren mooi op tijd en hadden plaatsen net achter de "preferred seating" rijen. Het stadion alleen al is erg indrukwekkend, maar wat wil je ook als er zulke enorme beesten een show gaan geven. Het begon keurig op tijd en ja wel even echt op z'n Amerikaans..... Alle soldaten en veteranen werden gevraagd om te gaan staan en daarop volgde een enorm applaus. Toen kon de show beginnen..... We hebben genoten. De foto's zeggen genoeg denk ik !!


Aan deze kant van het park zat ook nog Wild Artic wat we graag wilden zien. Op zich niet echt bijzonder maar leuk om eens gezien te hebben. Helaas was de ijsbeer een paar dagen geleden overleden en waren de walrussen erg passief....... Wel zwom de Beluga lekker rond. 
Nu was het een stukje lopen naar het volgende. Onderweg was er genoeg te zien.
Toen aangekomen bij de Shark's. Een mooie tunnel met veel soorten vissen en ja ook diverse soorten haaien. Ook kun je zien hoe dik het glas is waar je onderdoor loopt...... Pffffff. 
Op naar het Dolphin Theater. Ook hier was het theater alleen al mooi om te zien. De show zelf vonden we net als vorig jaar voor ons idee wat TE weinig dolfijnen erin maar een super mooi schouwspel om te zien met duikers en vogels. Ook hier zullen de foto's wel weer genoeg zeggen. We hebben wederom genoten.


Achter het theater was de Turtle Trek. Ook deze hadden we nog nooit gezien. Dus hup in de rij. 10 minuten dus ook weer prima. Eenmaal binnen waren er verschillende ruimtes en ook een Dome waar een 3D film werd gedraaid dus overal waar je keek, voor, naast, achter, boven je, zag je die film. Heel apart..... Buiten zaten ook nog wat schildpadden en Amerikaanse Alligator's.

Hierna nog even langs de bassin's waar je met wat geluk de dolfijnen en roggen kunt aaien maar helaas lukte dit deze keer niet. Maar het blijft mooi om te zien !!

Nu was het helaas wel echt tijd om afscheid te gaan nemen van dit geweldige park. Op naar huis. Het is weer een zeer warme dag geweest dus toen we tegen 15.30 uur thuis aan kwamen zijn we meteen het zwembad ingesprongen...... Heerlijk !!

Na het douchen zijn we......... ja ja jullie lezen het goed.... Richting de Outback in Kissimmee gereden om daar een hapje te eten. Voor Toine een kippetje, voor Demi zoals altijd.... een hamburger met frietjes en ik had een lekker biefstukje met garnalen !!! Jammie
Dan nu echt even een bedankje voor onze mede Florida-forum leden mede-bloggers "De Molenschotjes" ..... we lezen hun blog elke dag trouw en al een paar keer hebben ze ons lekker gemaakt met een heerlijk verhaal over een super "ijstentje". Aangezien wij helemaal niet van ijs houden..... ( kuch, kuch ) hebben we de navigatie toch maar eens de opdracht gegeven om er voor ons ook eentje te zoeken..... En ja wel hoor gevonden !! Cold Stone ..... Nou dat was echt een schot in de roos. Je weet niet wat je ziet en wat je moet kiezen. Demi en ik hadden nog een redelijk normaal ijsje maar Toine spande deze keer echt de kroon met z'n Hot Stone Funnel Cake Strawberry..... Duurde al 6 minuten om deze te maken...... hihihihi. Zoals op de foto te zien is wordt het ijs naar keuze op een koude plaat gelegd en dit met de gewenste ingrediënten gemixt zodat het een zeer smeuïg geheel wordt !!! Helemaal voldaan zijn we naar huis gereden. Hierbij nog wel een erg lachwekkend momentje...... Het begon wat donker te worden en er waren allerlei mooie luchten te zien. Zegt Toine ineens..... Wil je even mijn "gewone" bril aangeven...... Ik kijk hem aan en snapte er niks van....... Ik zeg: wat heb je dan op je neus.....??? Hij kijkt in de binnenspiegel van de auto en schiet in de lach...... Demi en ik kwamen echt niet meer bij, de tranen over onze wangen. Meneer had helemaal geen zonnebril op, maar zijn "gewone" bril maar had dit dus echt niet door...... Pfffff wat een actie zeg !!!!

Eenmaal thuis is Demi snel der bed ingedoken en is Toine wat mail gaan beantwoorden. Ja wat ik ging doen lezen jullie nu dus dat lijkt me duidelijk, hihi.

Voor nu snel slapen want morgen een hele vroege wekker.... 6.00 uur.... Onze laatste dag Universal.

We hebben nog een vraagje voor onze mede Florida Gangers...... Zaterdag verplaatsen we ons voor de laatste 3 dagen van onze vakantie naar Miami. Zijn er nog tips om daar zeker te gaan doen ??? Wat moet je daar gezien of gedaan hebben?? We lezen het graag.

Tot morgen allemaal ......


8 opmerkingen:

 1. Wat een schitterend [ark is Seaworld toch, jullie hebben wel echt enorm veel gedaan zeg. Ik ben eigenlijk een beetje jaloers dat jullie al die achtbanen durven te doen, ik durf dat dus echt niet aan.......Ja en Miami, wij vinden een dag met Sightseeing Miami bus een echte aanrader....
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hè, Seaworld. Wij vonden dat ook een fantastisch park. Mooie foto's trouwens.
  En die Outback, super lekker.
  Voor Miami hebben we nog geen tips, daar gaan we morgen heen, we willen de Duck Tour gaan doen. Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aanrader voor Miami: neem de "hop on hop off bus" Je kan kiezen uit 2 ritten. City Miami of Miami Beach ... Je stap op en af waar je wil! Kijk eens op hun website Big Bus Tours http://eng.bigbustours.com/miami/home.html Veel Plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je weer opgeknapt bent en jullie naar Seaworld konden. Heerlijk gegeten bij Outback en die ijsjes zien er goed uit zeg.
  Vorig jaar ben ik met m'n dochter in Miami geweest, misschien haal je nog wat tips uit ons verslag: http://girls-on-the-road-2013.blogspot.nl/ Heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is Seaworld toch mooi he. Fijn dat je weer beter bent! Ben nu toch wel heel benieuwd naar Coldstone... lees het idd op veel blogs haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd leuk sea world!!
  Mooie foto's en wat lees ik naar outback:)
  Ook heerlijk enjawel een heerlijk ijsje bij goldstone is verslavend let op!!!!!
  In fort lauderdale zit er ook een mmmmm.
  Wij hadden het weer via de tip van de biegjes.
  En in miami hadden wij vorig jaar de duck tour gedaan ook erg leuk eerst door miami met de bus die daarna ook het water ingaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk dagje sea World blijf leuk dieren kijkenin combinatie met atractie's tip Miami Ducktours en bayside

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig park dat Seaworld, heel afwisselend! Wij hebben in Miami langs Lincolnroad gelopen , hier zijn allemaal winkels en terrasjes, het is in het art deco district, zeker leuk om daar te kijken. Je ziet ook de meest opgedofte mensen!

  BeantwoordenVerwijderen