maandag 11 augustus 2014

Miami......... Wandelen en shoppen.

Vanmorgen rustig wakker geworden en gedoucht. We hadden gisteravond op Google Maps gekeken en op 3,2 mile zat een Panera Bread dus daar wilden we graag gaan ontbijten. Deze afstand leek ons prima te doen qua wandelen, dus zo gezegd zo gedaan.

Ongeveer op de helft van onze tocht kwamen we er achter dat we hier toch echt meer de Amerikaanse gewoontes moeten hanteren..... Lopen is hier gewoon geen optie. Ook niet zulke afstanden. Ook houden wandelpaden soms gewoon op, soms moet je kruip door sluip door om er dan toch te komen en dat met een gloeiend hete zon op je lijf. Wel hebben we veel gezien en bij het water wat mooie plaatjes gemaakt.
Na een uurtje lopen ( is normaal echt niks ) zagen we dan toch echt ons einddoel verschijnen. Ondertussen hadden we alle 3 geen droog stukje meer aan ons lijf en hadden we het echt helemaal gehad. Eenmaal binnen was het gelukkig niet druk, dus konden we lekker gaan zitten en even rustig kijken wat we graag wilden eten want daar waren we wel aan toe. Dit werd voor Toine een heerlijke Italian combo op een ciabatta, voor Demi een chocolade croissant en een koek met mm's erin en voor mij een bakje gemengd fruit met een cinnamonrol..... Het was heerlijk allemaal !! We waren weer wat opgedroogd en bijgekomen van het avontuur. 

Over 1 ding waren we het eens..... terug lopen was geen optie. Dus ja, wat dan..... een taxi.... Ja, goed plan maar hoe regel je die als je ze niet langs ziet komen rijden....??? Waar we waren bleek een klein winkel centrumpje te zijn ( dit hadden we bij aankomst niet eens gezien ) en dus hebben we even de parkeerplaats goed afgezocht en ineens zag ik een taxi staan. Daar naar toe gelopen maar er was geen chauffeur bij..... helaas. Wel zat er bij de Ross Dress for Less een Security man buiten dus die even aangesproken. Deze was zeer behulpzaam en belde meteen het nummer wat er op die taxi stond maar deze chauffeur zat waarschijnlijk in de kerk en had geen dienst. Ook kreeg hij te horen van de centrale dat ze niet reden naar de bestemming waar wij heen moesten. Oké, wat nu..... Hij pakte een andere telefoon en belde een ander taxi bedrijf. Deze zouden er aan komen met een paar minuutjes. Na wat wachten nog geen taxi maar wel ondertussen de chauffeur van de geparkeerde taxi. De Security man er meteen naar toe en hij had geen dienst maar natuurlijk wilde hij wel rijden en ja hoor ook onze bestemming was totaal geen probleem. Joepie !!!! We moesten heel even wachten want het was erg warm in de auto dus even de airco aan en alles open en toen konden we gaan zitten. Een erg aardige man die ons in No Time op plaats van bestemming bracht. ( wel hebben we zelf even de laatste 2 straten gezegd maar ach wat maakt dat uit, hij kan niet alles weten ) Wij super blij dat we er waren en die goede man blij met z'n extra fooi die hij kreeg !!! hihi.

Wat hebben we er nu van geleerd....??? Dat we hier met deze temperaturen niet Nederlands moeten denken als we ook andere opties hebben. ( Want de afstanden zijn hier echt niet wat je denkt. ) Auto staat namelijk beneden in de Valet Parking van het hotel en we hoeven maar te roepen en dan halen ze die. Maar de andere kant is wel dat we goed en sportief bezig zijn geweest !!

Na even wat bij gekomen te zijn op de hotel kamer hebben we onze dag vervolgd. Op naar de Aventura Mall.... Ja ja, we hadden nog niet genoeg geshopt. We hadden voor het hotel al een bushalte gesignaleerd en uit navraag bij de concierge bleek dat er 2 bussen die kant op gingen en dat je in de bus gewoon kon betalen. Ideaal, niks geen moeilijk gedoe met ov-chip kaarten e.d. zoals bij ons. Bij het instappen bleek wel dat je redelijk gepast moest betalen want chauffeur heeft geen wisselgeld omdat je alles in een soort automaatje stopt. Maar al de negatieve verhalen over de slome niet werkende busverbindingen in Miami hebben wij echt anders ervaren. Na een kwartiertje stonden we voor de Mall. We hadden op internet al gezien dat deze 3 verdiepingen had dus we konden onze lol op. Bij binnenkomst stonden we ineens weer voor de winkel waar Demi van de week ook erg goed geslaagd was en waar het volop uitverkoop was. Justice..... Dus ja, ook nu wilde ze erg graag weer even naar binnen en ja, ook nu weer niet met lege handen naar buiten. Ze had van de week al schoenen gezien maar toen waren ze er niet in de juiste maat..... nu wel. Dus ja passen maar en voor dat geld konden we ze niet laten staan. Weer een blije dame !! 
Aangezien we alleen vanmorgen nog maar gegeten hadden waren we wel weer toe aan wat verfrissends en laat er nu toevallig een Starbucks in de Mall zitten...... "grijns" ..... Dus hier voor Toine een heerlijke Mango-Orange Smoothie en voor de dames een Frappuccino. 

Daarna weer verder winkelen. Toine wilde graag bij de Ferrari Shop kijken en zag daar zelfs een erg mooi vest (zonder bijbehorend Ferrari prijskaartje) maar helaas was de pasvorm ver te zoeken en paste deze dus totaal niet. Erg jammer. Toen op naar de GAP, daar wilde ik nog wel even neuzen...... maar ook ik kon niks naar m'n zin vinden. Dus op naar de Disney Store die zat er naast. Hier is het altijd leuk om wat rond te kijken maar iets kopen deden we niet. Alles wat we graag wilde hebben hadden we al in de koffers zitten. Dus al met al hebben we het netjes gehouden en was alleen Demi geslaagd..... Zoals wel vaker. 

We hadden ook al gezien dat er een Johnny Rockets in de Mall zat dus op naar de 3de verdieping en ja hoor gevonden. Dit was best een groot restaurant. Zit tegenover het bioscoop gedeelte in de Mall. We konden zelf een plekje kiezen en ja dan weer even kijken op de kaart. Demi hoefde niet te kijken want ze wilde hetzelfde als in de Mall at Milennia..... ( dacht ze ) Toen de bestelling opgenomen werd bleek dat ze de 2 kleine burgers niet hadden dus ja dan maar gewoon 1 grote burger. Ook hier smaakte het weer voortreffelijk en erg vriendelijk personeel.


Tijdens het eten kwamen we tot de conclusie dat we het eigenlijk wel een beetje gezien hadden en dus zijn we richting de bus gelopen. Ook dit ging weer soepel en zeker omdat we nu wisten dat we gepast moesten betalen hadden we dit netjes klaar. We hebben zelf goed in de gaten gehouden waar we er ongeveer uit moesten en dit bij de laatste halte nog even gechecked bij de chauffeur. Ja hoor we stonden een straat vanaf ons hotel. Even snel bij de Publix naar binnen en op naar het hotel.

Hier even het balkon nagekeken want we hadden vanmorgen een melding gemaakt bij de receptie dat er een sigaretten peuk op ons balkon gegooid was van bovenaf en dit lag nu op een ligbed waar dus een gat in gebrand was. Dit zou opgeruimd worden maar was dus nog steeds niet gedaan. ( 18.00 uur ) Receptie gebeld en na een half uurtje kwamen er 2 personen binnen en die liepen het balkon op maar we zagen meteen al dat ze geen idee hadden wat ze kwamen doen....Ze gingen de ramen wassen van de balkon afscheiding. ......??? Geen idee waarom maar oké. Toine is maar even gaan zeggen waarom we gebeld hadden en toen ze dat zagen hebben ze meteen het ligbed meegenomen want ja, dat kon echt niet. Nu bijna 20.00 uur hebben we nog geen nieuw ligbed gezien maar die missen we niet dus we zien die wel weer verschijnen. 

Toine staat al een uur buiten en is foto's aan het maken van de zonsondergang, maar staat vooral te genieten van al het moois wat er op straat op 2 en 4 wielen langs komt. We sluiten vandaag af met een heerlijke Jacuzzi sessie want die hebben we natuurlijk niet voor niks. We hebben al gezien dat er zelfs gekleurd licht in zit. 


En dit alles met het prachtige uitzicht op zee......Tot morgen allemaal weer en super bedankt voor de leuke reacties die we ook dit jaar weer volop krijgen !!!

7 opmerkingen:

 1. welkom to miami! Veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heerlijke dag! Fijn! En ja de afstanden... Daar vergis ik me ook nog wel eens in�� haha! Maar jullie hebben he gered! Op naar de volgende mooie dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jan het is daar toch net even iets warmer dan hierin nederland.
  En dan is een paar kilometer lopen ineens ver.
  Toch knap van jullie.
  Maar ja de cinamonrollen zijn daar heerlijk,daar dor je het voor:)
  Wat een heerlijke dag en daarn in de jacuzzi ooo geweldig dad genieten toch

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahah die wandeling is goed, dat komt me bekend voor van Gene die dacht dit te doen een aantal jaren geleden met Alec in de buggy........Verder een heerlijke dag en wat een afsluiting met een jacuzzi op je terras !!!
  Have Fun

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap hoor, zo'n stuk gelopen in die warmte, slim van de taxi terug haha! Wat een prachtig uitzicht vanaf het hotel. En weer goed geslaagd met shoppen, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk shoppen met een top afsluiting in jacuzzi! Lekker hoor!
  Veel plezier nog vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig hotel is dat zeg, mooie ligging en lekker luxe met dat mooie terras met jacuzzi met al die kleuren. Helemaal top en dan lekker s'avonds erin met een prachtig uitzicht! Nog even verder genieten!

  BeantwoordenVerwijderen